Advies in erfrecht

Wanneer een familielid, partner of bekende overlijdt gaat u een heftige periode tegemoet. Het omgaan met verlies, leegte én het verdelen van de achtergebleven eigendommen. U krijgt daarbij allerlei vragen voorgeschoteld waar u wellicht helemaal geen weet van heeft. Wat doen we met de nalatenschap? Is er een testament? Wat betekent de inhoud daarvan? Wat doen we als er geen testament is? En hoe komen we verder als we vastlopen bij het verdelen van de eigendommen?

Ik, erfrechtspecialist Mynke Warnink, help u graag verder met praktisch advies bij individuele vragen, ondersteuning bij gesprekken met de familie en met het zoeken naar oplossingen wanneer u er samen niet uit komt. U kunt me vrijblijvend bellen of mailen met uw vraag zodat we kunnen zien hoe ik u verder kan helpen.

Wat heel praktisch is: mijn kantoor heeft een breed netwerk. In veel erfrechtkwesties werk ik bijvoorbeeld graag samen met andere leden van Het FamilieTeam (bestaande uit advocaten-mediators, een psycholoog family mediator NIP/jurist, een kandidaat-notaris/estate planner en een financieel planner).

Stel vrijblijvend uw vraag

Problemen rondom de uitvaart

Wie is de rechthebbende van het grafrecht?

Lees verder
Vragen rondom de nalatenschap

Zal ik de erfenis aanvaarden of verwerpen?

Lees verder
Wat zijn de regels op gebied van nalatenschap?

‘Voorkomen is beter dan genezen’ is een oude maar zeer toepasbare uitspraak binnen het erfrecht. Het is namelijk fijn als vòòr het overlijden van een dierbare al een groot deel van de voortvloeiende rechten zijn vastgelegd. Dit is echter helaas niet altijd mogelijk. In het geval van plotseling overlijden of het simpelweg niet nagedacht hebben over wat er gebeurt als men overlijdt is er soms sprake van lastige situaties omtrent het verdelen van spullen. Het erfrecht zorgt er dan voor dat de eigendommen en schulden van een overledene op een eerlijke manier verdeeld kunnen worden.

Hierbij kan ik u ondersteunen op de volgende drie manieren:

gemiddeling

Mediation & Premediation

In goed overleg met de betrokkenen tot een oplossing komen of voorkomen dat u in een lastige situatie terecht komt. Als advocaat-mediator begeleid ik dit proces.

 • Mediator is neutraal
 • Deelnemers beslissen zelf
 • Afspraken vastleggen in convenant

Lees meer

bemiddeling

Collaborative Practice

Een traject waarin de betrokkenen samen met een team van specialisten eventuele conflicten oplossen en erfrechtzaken afronden. U krijgt hierbij eigen ondersteuning.

 • Multidisciplinair team
 • Conflicten in overleg oplossen
 • Procedure vermijden

Lees meer

advocaat

Overleg & Advocatuur

Juridische ondersteuning bij individuele vraagstukken, bij overleg of in een eventuele procedure die u zelf wilt starten of door anderen is gestart.

 • Individueel advies
 • Via overleg tot oplossing komen
 • Ondersteuning bij procedure

Lees meer

Problemen rondom de uitvaart

Wat zal de asbestemming zijn in geval van crematie?

Lees verder
Vragen rondom de nalatenschap

Hoe verdelen we de eigendommen?

Lees verder
 • “We willen je nogmaals bedanken, dit hele traject is super verlopen. Een heel bijzondere ervaring…”

  M. en B.