Advies op de Dag van de Erfenis (vrijdag 8 november a.s.)

5 november 2019

Tijdens de Dag van de Erfenis (vrijdag 8 november a.s.) nodig ik u graag uit om uw erfenissituatie te komen bespreken.

Dit najaar heeft onderzoeksbureau No Ties in opdracht van de vFAS en de VMN onderzoek verricht onder mensen die in de afgelopen vijf jaar bij een nalatenschap betrokken zijn geweest. Uit dit onderzoek blijkt dat 56% van de mensen langer dan één jaar bezig is met de afwikkeling van de erfenis. Bij 20% van de mensen duurt de afwikkeling zelfs langer dan twee jaar. En maar liefst 42% van de mensen is niet tevreden over de afwikkeling van de erfenis.

Als wordt gevraagd hoe de afwikkeling van de erfenis beter had kunnen verlopen, dan vindt 38% van de mensen dat de afwikkeling minder tijd in beslag had moeten nemen. Veel mensen hadden liever meer overleg gevoerd, hadden graag meer informatie ontvangen en zij hadden ook liever professionele begeleiding gekregen.

Misschien geldt ook voor u dat u al (te) lange tijd in een moeizame erfenissituatie bent verwikkeld? Vraagt u zich af of de afwikkeling van de erfenis sneller zou kunnen verlopen? Neem gerust contact op voor het inplannen van een vrijblijvend gesprek over uw erfenissituatie (dat kan per telefoon, per mail of via het contactformulier op deze website).

Tijdens de ‘Dag van de Erfenis’ (vrijdag 8 november a.s.) is mijn kantoor geopend van 9:00 uur tot 21:00 uur. Op die dag beantwoord ik graag uw vragen en kunnen we nagaan of er een andere aanpak mogelijk zou zijn. Heeft u op de Dag van de Erfenis geen tijd of heeft u deze dag gemist? Ook dan is het uiteraard mogelijk om een vrijblijvende afspraak te maken.

Mynke Warnink