Mediation

Mediation: scheiden zonder ruzie

Twee partners besluiten om uit elkaar te gaan. Echtscheiding is de enige oplossing. De vraag is: gaan zij een lange en moeizame procedure tegemoet, waarbij strijd en verdriet centraal staan? Of kiezen zij voor overleg, zodat zij beiden (en ook hun kinderen) op een goede manier verder kunnen met hun leven?

Samen uit elkaar

Wie trouwt, denkt niet aan scheiden. Maar als het er dan toch van komt, is het fijn als het op een respectvolle manier gebeurt. Mediation draait om het krijgen van inzicht, waardoor je je nieuwe leven kunt oppakken. De kracht van mediation is dat er geen winnaars en verliezers zijn.

Met goede begeleiding

Iedereen die bereid is om in deze moeilijke periode te blijven overleggen met de (ex-)partner, kan scheiden met behulp van mediation. U bent bij mij aan het goede adres: ik ben vFAS-scheidingsmediator en als registermediator ingeschreven bij de Mediatorsfederatie Nederland (MfN).

Ik help partners bij hun echtscheiding, het regelen van de zorg voor hun kinderen en de verdeling van hun vermogen. Ik weet wat wel en niet mogelijk is en ben getraind om de gemeenschappelijke belangen van beide (ex-)partners zichtbaar te maken. Voorop staat dat er een scheiding tot stand komt waarover beide partners het eens zijn. De partners nemen gezamenlijk beslissingen; de rechter hoeft geen knopen door te hakken.

Vraag gratis oriënterend gesprek aan

 

 

Deskundige mediator

Tijdens het mediationproces heb ik aandacht voor de heftige emoties die spelen. Als dat nodig is, begeleid ik (ex-)partners in hun onderlinge communicatie. Ik help hen om het ouderschap na echtscheiding (opnieuw) een goede invulling te geven. Daarnaast begeleid ik de (ex-)partners in de zakelijke afwikkeling van de gevolgen van de scheiding.

Ik adviseer niet één van de partners, maar treed op als belangenbehartiger van beiden. Samen met de partners komt er een aanvaardbare oplossing tot stand.

Overigens kan iedere partner op elk moment van de mediation een eigen adviseur inschakelen, zoals een psycholoog, fiscalist of een eigen advocaat (bijv. voor een second opinion). Het is ook mogelijk dat de partners besluiten om samen een onafhankelijke deskundige in te schakelen, zoals een makelaar, een accountant of een business valuator.


  • “Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek op mijn kantoor in het centrum van ‘s-Hertogenbosch. Ik ben benieuwd wat er speelt en wat uw wensen zijn.”

    Mynke Warnink, Advocaat Erfrecht & Familierecht